LOFT 46

OM LOFT 46

ROOFTOP LIVING I BORÅS CITY

Med takboende som inspirationskälla

utvecklar Järngrinden bostadsrättsföreningen Loft 46 i kvarteret Saturnus i centrala Borås. Bostäderna – totalt 31 bostadsrätter på fyra bostadsplan – byggs ovanpå det befintliga huset mellan Kvarngatan och Källegatan.

Förutom spännande utformning i ett attraktivt och centralt bostadsläge har bostäderna i Loft 46 en härlig oskymd utsikt och närhet till hela citys utbud. Efterfrågan av centralt boende i Borås ökar.

 

Loft 46 erbjuder det unika boendet som många köpare söker. Eller som arkitekten Petter Lodmark på QPG arkitekter uttrycker det:

”Inspirationen till husets formgivning finns i de många rättframma och vackra industribyggnader runt om i Borås och i kvarterets omedelbara närhet. Det är enkla volymer med rejäla glasöppningar och rikligt med ljusinsläpp”.

 

För att ge alla boende möjlighet att njuta extra av utsikten får alla bostäder balkong eller terrass. Vissa lägenheter får både och. För alla boende finns även tillgång till en mindre gemensam terrass.

Ett fantastiskt boende med staden nära inpå:

Bostäderna i brf Loft 46 planeras i många olika storlekar. Från mindre studios på 38 kvm – ett perfekt compact living för den som vill bo smart på liten yta – via tvåor och treor i olika storlekar, upp till femrumslägenheter på över 150 kvm med balkong/terrass. Några av lägenheterna på översta planet har även ett extra rum på taket och stor takterrass.

TANKAR FRÅN ARKITEKTEN

Loft 46 är ett enastående boende mitt i Borås och för oss som arkitekter, en riktig utmaning och drömprojekt. Mitt i den dynamiska och historiska stadskärnan och med närheten till stadsparkens grönska ges unika förutsättningar för lägenheterna i den nya påbyggnaden av kvarteret Saturnus. Inspirationen till husets formgivning finns i de många rättframma och vackra industribyggnader runt om i Borås och i kvarterets omedelbara närhet. Det är enkla volymer med rejäla glasöppningar och rikligt med ljusinsläpp. Det är fria former där varje bostad har en egen lösning och eget uttryck i fasaden. Och det är robusta material som tål väder och vind. Och speciellt gäller det för Loft 46 med sitt exponerade läge bland taken och himlen.

 

De gedigna och karaktärsfulla materialen kommer tillbaka inne i bostäderna. Med stål, trä, putsstrukturer och en härlig färgskala att välja och uppleva. Bostäderna är utformade för att på bästa sätt utnyttja utblickar och kontakten med staden runtomkring. Vi är stolta över att få varit delaktiga i hela resan från detaljplan till färdigt projekt och är övertygade om att Loft 46 kommer att få en självklar plats och bli ett omtyckt landmärke mitt i Borås.

Tankar från arkitekten

UNIKA OCH INSPIRERANDE BOSTÄDER

Bostäderna på Loft 46 hämtar sin inspiration från gamla ombyggda industribyggnader.

Interiören kännetecknas av ljusa toner med mörkare accentfärger i antracitgrått och mattsvart. Fönstren håller låg bröstning vilket bidrar till generöst ljusinsläpp och god utsikt. I anslutning placeras lamellradiatorer i mörk kulör. Genomgående är golven i ljusbetsad parkett.

 

Även i badrummet går färgpaletten igen, här med rektangulärt vitt kakel som sätts i vertikalt förband och som avslutas med att översta delen av väggen målas in tillsammans med taket i en mörkt grå/svart kulör som skapar en varm ombonad känsla. Köket går i den genomgående antracitgrå färgen med svarta handtag som accent. De svarta spröjsade fönstren bidrar till att skapa den unika känslan av ett loft i en storstad någonstans i världen.

”Interiören kännetecknas av ljusa toner med mörkare accentfärger. Stora fönster ger generöst ljusinsläpp och god utsikt.”

Vi reserverar oss för eventuella ändringar, leverantörsbyten och tryckfel.

INTRESSEANMÄLAN

JAG VILL ATT NI KONTAKTAR MIG

Jag är intresserad av: